Omgeving

Omliggende steden

Boutique B&B Droomkerke ligt tussen Gent (30 km) en Brugge (23 km). Een ideale uitvalbasis om de twee kunststeden te verkennen. Maak kennis met Roeselare (30 km) of Kortrijk (40 km), twee aangename winkelsteden. Kuier even rond en waai even uit in één van onze kuststeden Oostende (35 km).

Tielt ( 8 km )

Tielt is een klein stadje met 20 000 inwoners. Geniet van een apertiefje op één van de vele terrasjes op de markt in de schaduw van de Lakenhalle. Breng een bezoekje aan het interactie bezoekerscentrum 'Huis Mulle De Terschueren' en leer alles over het Brugse Ommeland. Het bezoekerscentrum is een ideaal uitgangspunt om de streek te verkennen. Verken de Europazolder en het stadspark. De deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle bieden een uniek aantal bezienswaardigheden, monumenten, kerken en vooral de molens.

Dienst voor Toerisme (Huis Mulle de Terschueren) - Tramstraat 2 - 8700 Tielt - www.tielt.be

Brugge ( 23 km )

Brugge is niet zomaar onder één noemer te brengen.  Door haar indrukwekkend kunsthistorisch en cultureel patrimonium verwierf het Europese faam als kunststad en toeristisch centrum.  De historische binnenstad van Brugge werd in  2000 door UNESCO opgenomen op de lijst van het werelderfgoed. Ontdek  het middeleeuws stratenpatroon, de kronkelende reien en groene vesting van Brugge, een unieke trekpleister die jaarlijks menig bezoeker in vervoering brengt.

Info : Toerisme Brugge - In en Uit (concertgebouw) ’t Zand - 8000 Brugge - www.brugge.be

Gent ( 30 km )

Gent ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van cultuur en modern stadsleven. De stad heeft troeven als het Lam Gods, het bekroonde Lichtplan dat de gebouwen na zonsondergang feeëriek verlicht, het driejaarlijkse Lichtfestival (volgende editie 2018), de Gentse Feesten en het grootste veggie aanbod van Europa.

Toerisme Gent  Botermarkt 17a - 9000 Gent - www.visitgent.be

Roeselare (30 km)

Roeselare pakt uit met het grootste openlucht winkelcentrum van West-Vlaanderen. Trendy of traditioneel, bekend merk of bijzonder markant? Je slingert van winkelketen naar boetiek op zoek naar je favoriete fashion item of een te gek cadeau-idee.

Enige trots is op zijn plaats als het over monumenten en bezienswaardigheden gaat in Roeselare. Het Wielermuseum is uniek in Vlaanderen. Hetzelfde geldt voor de brouwerij Rodenbach en zijn bezoekerscentrum

Toerisme Roeselare – Paterskerk Delaerestraat 33 - 8800 ROESELARE -32 (0)51 26 96 
www.toerismeroeselare.be