Boutique B&B Droomkerke ligt langs het wandelnetwerk 'Bulskampveld' - een wandelnetwerk waar je - dankzij de afstandsaanduidingen - à la carte kan wandelen. Ontdek het grootste aaneengesloten bos tussen West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

Een deel van het wandelnetwerk omvat de Parochieveldroute ( 8.5 km )  Je verkent de bosrijke omgeving van Ruiselede, in het grensgebied van de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.  Je start aan de kerk van Doomkerke en de tocht leidt je langsheen rustige voetwegen naar het natuurreservaat ‘De Vorte Bossen’.  Via het  ‘parochieveld’, het gemeentelijk bosdomein wordt richting Wingene gestapt met een korte verkenning van het aloude ‘Sint Pietersveld’.

 

Eveneens geïntegreerd in het wandelnetwerk is het provinciaal Domein Bulskampveld (op 8 km van Droomkerke). Het domein omhelst 300 ha bossen, weiland, akkers en heide.  Wie met het kasteelpark wil verkennen, opteert best voor de Parkwandeling om na een bezoek aan de kruidentuin, hoenderhof, landbouwmuseum en speeltuin, bij de reusachtige speel- en ligweide en de cafétaria te eindigen.

Handige sites en apps