Omgeving

Wandelen

 • In het wandelnetwerk 'Bulskampveld' kan je, dankzij de afstandsaanduidingen, à la carte wandelen. Deze brengen langs en door het grootste aaneengesloten bos tussen West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.
   
 • Op de Parochieveldroute (8,5km) verken je de bosrijke omgeving van Ruiselede.
   
 • Het landschapspark Disveld in de schaduw van de kerktoren van Doomkerke, een puur stukje natuur met verzichten en open landschap.
  Er is een speelbos en speelweide, een speelmoeras, een educatieve poel, een schapenweide, picknickbanken en een openlucht theater.
   
 • Het provinciaal domein Bulskampveld (8km van de B&B) omhelst 300ha bossen, weiland, akkers en heide. Verken het kasteelpark en kies voor de Parkwandeling. Na een bezoek aan de kruidentuin, hoenderhof, landbouwmuseum en speeltuin, eindig je bij de speel- en ligweide met cafétaria.

 

Fietsen

Onze Bed & Breakfast bevindt zich op het fietsnetwerk 'Brugse Ommeland'.
Dit betekent 900 kilometerfietsplezier in één van de meest groene, toeristische regio's van West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Veilige vlakke en aantrekkelijke fietswegen worden verbonden tot een netwerk. Waar twee of meer fietstrajecten elkaar kruisen, ontstaat een fietsknooppunt.

Je stippelt zelf je fietsroute uit aan de hand van de knooppunten. De lengte van je traject bepaal je dus helemaal zelf. De kilometeraanduidingen op de kaart kunnen je hierbij helpen. Je fietst 'à la carte'.

Rondom Droomkerke

 • Het neogotisch kerkje van Doomkerke van H. Carolus Borromeus uit 1865 is één van de mooiste voorbeelden van neogotisch eclectisme in de regio. 
  Pastoor Carolus Doom was stichter en bezieler van dit project, die hij met eigen middelen bekostigde. Daarom werd de parochie naar hem genoemd: Doomkerke.
  Na telefonische afspraak kan je er een rondleiding krijgen van Marnik Braet: +32 51 68 79 43.
 • Blues- en jazzliefhebbers kunnen terecht in 'Banana Peel' (sinds 1966) in Ruiselede, een minitheater voor Blues & Jazz. Regelmatig treden er buitenlandse groepen zoals Dana Gillespie & London All Stars op. Een aanrader om er een optreden mee te pikken.
   
 • Spring even binnen in 'Café New York'. Rita vertelt je het migratieverhaal van haar familie.

Omliggende steden

Boutique B&B Droomkerke ligt tussen Gent (30 km) en Brugge (23 km). Een ideale uitvalbasis om de twee historische, bruisende (kunst)steden te verkennen. Maak kennis met Roeselare (30 km) of Kortrijk (40 km), twee aangename winkelsteden.

Of waai een dagje uit aan zee, in onze kuststeden Oostende (40km) of Knokke (44km).

Na een daguitstap in één van de vele omliggende steden, kom je 's avonds in Boutique B&B Droomkerke thuis in de rust en stilte...

Restaurants

In de buurt van Boutique B&B Droomkerke bevinden zich heel wat gezellige en lekkere restaurants.
Onderstaand vind je hiervan een lijst terug,
gesorteerd volgens afstand van onze B&B.

Restaurants